نحوه رفع خطای 403 Forbidden

خطای 403 Forbidden نشان دهنده عدم دسترسی کاربر به یک سایت است. در ادامه این مقاله از سامسونگ یار ما را همراهی کنید تا دلیل ایجاد این ارور و نحوه برطرف کردن آن را با هم مرور کنیم.

خطای 403 Forbidden یک کد وضعیت HTTP  است که به معنی دسترسی نداشتن کاربر به یک سایت می‌باشد. سرورهای مختلف عدم دسترسی به یک سایت را با ارورهای متعدد مانند ارور 403 نشان می‌دهند. گاهی هم خود ادمین‌های سایت خطای HTTP 403 Forbidden را فعال می‌کنند تا هر کس که خواست وارد سایت آن‌ها شود، با این ارور مواجه شود. هر چند این اتفاق زیاد رایج نیست.

خطای 403 Forbidden

در ادامه رایج‌ترین خطاهای 403 را با هم می‌خوانیم.

  • 403 Forbidden
  • HTTP 403
  • Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
  • Forbidden
  • Error 403
  • HTTP Error 403.14 – Forbidden
  • Error 403 – Forbidden
  • HTTP Error 403 – Forbidden

خطای 403 Forbidden دقیقا مانند محتوای صفحات سایت در داخل پنجره مرورگر نمایش داده می‌شود. این خطا ممکن است در هر مرورگر یا هر سیستم عاملی مشاهده شود.

در مرورگر اینترنت اکسپلورر در خود صفحات سایت این خطا را نمی‌بینید. بلکه IE title bar این ارور یا چیزی شبیه به آن را نشان می‌دهد.

خطاهای 403 Forbidden همچنین در هنگام باز کردن پیوندها از طریق برنامه‌های مایکروسافت آفیس قابل نمایش دادن نیستند و اطلاعات درخواستی درون برنامه MS Office بارگیری نمی‌شوند.

Windows Update ممکن است خطای HTTP 403 را گزارش دهد اما به عنوان کد خطا 0x80244018 یا با پیام زیر نمایش داده می شود:

WU_E_PT_HTTP_STATUS_FORBIDDEN.

دلیل ایجاد خطاهای 403

خطاهای 403 همیشه نشان‌دهنده این است که شما نمی‌توانید به چیزی که می‌خواهید دسترسی داشته باشید. خطاهای 403 درواقع می‌خواهند به شما بگویند که برو و دیگر برنگرد.

سرورهای وب مایکروسافت IIS  اطلاعات خاص‌تری را در مورد علت 403 خطای ممنوعه با پسوند شماره پس از 403 ارائه می‌دهند ، مانند HTTP Error 403.14 – Forbidden ، که به معنی لیست دایرکتوری رد می شود.

چطور از شر این گونه خطاها خلاص شویم؟

خطاهای URL را بررسی کنید و مطمئن شوید که نام و افزونه واقعی صفحه وب را کاملا درست وارد کرده‌اید. بیشتر وب‌سایت‌ها برای مجاز کردن مرور فهرست پیکربندی شده‌اند. بنابراین یک پیام ارور 403 برای دیدن یک صفحه یا پوشه خاص که برای شما مجاز نیست، یک اتفاق رایج و کاملا قابل پیش بینی است.

در ادامه رایج‌ترین دلایلی که خطای 403 در هنگام وب گردی نشان داده می‌شود را با هم می‌خوانیم. قبل از سایر اقدامات برای عیب یابی مطمئن شوید که یکی از موارد زیر دلیل بروز خطا در روند وب گردی شما نیست.

کش مرورگر را پاک کنید: مشکلات مربوط به نسخه ذخیره شده یک صفحه از سایت در مرورگر می‌تواند باعث ارور 403 باشد. پس با پاک کردن کش مرورگر می‌توانید این مشکل را حل کنید.

زمانی که وارد یک سایت می‌شوید اما در یکی از صفحات با ارور 403 مواجه می‌شوید، می تواند به این معنی باشد که شما برای ورود به این قسمت سایت به یک اجازه دسترسی نیاز دارید.

به طور معمول وب‌سایت‌ها از ارورهای 401 برای نشان دادن یک اقدام غیرمجاز استفاده می‌کنند. اما گاهی ممکن است ارور 403 هم به همین منظور استفاده شود.

کوکی‌های مرورگرتان را پاک کنید. به خصوص اگر به طور معمول به وب سایت مورد نظر وارد می‌شدید و این مشکل را مشاهده نمی‌کردید.

کوکی‌های مرورگر می‌توانند میزان دسترسی شما را به یک سایت مشخص کنند.

با وب سایت تماس بگیرید. ممکن است ارور 403 نشان دهنده یک اشتباه در روند بارگذاری سایت در سرور یا یک اشتباه از طرف ادمین باشد. می‌توانید این مشکل را در صفحه سایت در اپلیکیشن‌های پیام رسان یا به صورت کامنت اطلاع دهید. برای دسترسی به اطلاعات تماس می‌توانید به انتهای همان سایت مراجعه کرده و آدرس صفحات سوشیال مدیا و یا سایر راه‌های ارتباطی را ببینید.

زمانی که یک سایت به طور کامل بسته می‌شود و هیچ کس نمی‌تواند به آن دسترسی پیدا کند، به خصوص اگر سایت معروف و پرمخاطب باشد، در توییتر مشکل را اطلاع رسانی می‌کنند. بیشتر سایت‌ها در سایت‌های شبکه اجتماعی حساب‌های مخصوص به خودشان را دارند که پیدا کردن آن‌ها معمولا با یک سرچ ساده عملی می‌شود. معمولا موارد اینچنینی با هشتک #websitedown مانند  #amazondown یا #facebookdown  اطلاع رسانی می‌شوند.

اگر هنوز خطای 403 را دریافت می‌کنید، بهتر است با سرویس دهنده اینترنت‌تان هم تماس بگیرید. ممکن است این مشکل سراسری بوده و به اتصال اینترنت‌تان مربوط باشد. برای مثال با راه اندازی اینترنت ملی در ایران سایت‌هایی که سرور خارجی دارند، دیگر با اینترنت داخلی باز نمی‌شوند. این مشکل معمولا با ارور 403 اعلام می‌شود.

این احتمال هم وجود دارد که آدرس IP عمومی شما یا کل ISP در لیست سیاه قرار بگیرد. در این مواقع هم ممکن است ارور 403 را ببینید. این مشکل در بارگزاری تمام سایت‌ها یا برخی از صفحات اختلال ایجاد می‌کند.

برای دریافت راهنمایی در خصوص ارتباط ISP با این مسئله می‌توانید با پشتیبان فنی‌ مشورت کنید.

خطاهای زیر هم ممکن است به عنوان یک جایگزین برای ارور 403 برای مواقع مشابه استفاده شوند. 400 Bad Request, 401 Unauthorized, 404 Not Found و 408 Request Timeout

3 دیدگاه دربارهٔ «نحوه رفع خطای 403 Forbidden»

  1. خواهشن برطرف کردن خطای 403 وهمچنین خاموش کردن جستجوی امن را برای من انجام دهید دیگه دیوانه شدم خواهشن این 2مورد را از گوشیم بردارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *